2013. április 18., csütörtök

Veres Ágota festőművész látogatása a GörögKörbenA II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán működő, katolikus fiatalokat összefogó Görögkatolikus Főiskolai Lelkészség (GörögKör) múlt heti alkalmán vendégeskedett Veres Ágota festőművész, a Kárpátaljai Magyar Képző-és Iparművészek Révész Imre Társaságának tagja.
A GörögKör heti rendszerességgel megtartott alkalmain kívül egyéb rendezvényeket, kiállításokat, konferenciákat, előadásokat is szervez a görögkatolikus hittel és vallással kapcsolatban. Veres Ágota látogatása mégis különleges alkalom volt, hisz egy művész mondta el gondolatait a művészetről. A művészet szemléléséről, megfogalmazásáról, a mostanság divatos giccsekről, a képzőművészeti alkotásokban rejlő szépségről egyaránt szó esett, s mind a művésznő, mind a görögkörösök kifejtették véleményüket.
Veres Ágota az alkalomról így nyilatkozott:
– GörögKör – kötetlen beszélgetés, otthonosság-érzés… Nekem nagyon tetszett! S azért beszéltem ezekről a dolgokról, mert Isten, a művészet, a szépség, a misztérium számomra a valódi értékek. Ezeknek a fogalmaknak a vizuális kifejezését, megfelelő helyen való kezelését nagyon fontosnak tartom. Szerettem volna erre felhívni a résztvevők figyelmét. A szép dolgok relatív mivoltára, Isten jelenlétére az alkotásban, Isten megfogalmazására a művészetekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése